Apartamente de vanzare 2 camere-Asigurare imobile

Apartamente de vanzare 2 camere-asigurarea obligatorie

Apartamente de vanzare 2 camere-asigurare imobile

Potrivit legii 243 din 2013, orice persoană fizică din Romania, în calitate de proprietar, este obligată să încheie o poliță obligatorie de asigurare a locuinței emisă de PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) sau de alte societăți de asigurare autorizate care au încheiat un protocol de colaborare, autorizat de A.S.F.

Deși asigurarea este obligatorie majoritatea locuințelor nu sunt asigurate. Numărul polițelor de asigurare a crescut totuși în urma cutremurelor din primăvara anului in curs 2023.

Asigurarea obligatorie pentru riscul de cutremur, inundații și alunecări de teren este de 2 tipuri în funcție de structura clădirii:

 • Asigurarea locuinței de tip A cu structura din beton armat, metal, lemn, cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă sau alte materiale rezultate în urma unui tratament termic sau chimic. Pentru acestea suma asigurata este de 20.000 de Euro iar prima de asigurare anuală este de 20 Euro.
 • Asigurarea locuinței tip B cu pereți exteriori din cărămidă nearsă sau alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic. Suma este de 10.000 de euro iar prima de asigurare anuală de 10 Euro.

Poți încheia asigurare pentru toate clădirile cu destinație de locuință: locuințe de serviciu, locuințe sociale, locuințe de intervenție, locuințe de necesitate, de protocol sau de vacanță.  

Apartamente de vanzare – asigurarea obligatorie

Polița de asigurare obligatorie a locuinței este numită PAD (Polița de Asigurare a Dezastrelor).Contractul de asigurare este încheiat de proprietarul locuinței.

După fiecare daună suma asigurată se micșorează cu suma plătită drept despăgubire, asigurarea continuând pentru suma asigurată rămasă.

Asigurarea PAD se încheie pe perioada de 12 luni.

Prima de asigurare se plătește în lei, în numerar sau prin virament în contul asiguratorului.

PAD nu acoperă daunele provocate :

 • de inundații produse de lacuri de acumulare sau de schimbarea artificială a cursului de apă;
 • de amenințare bruscă de prăbușire sau alunecare de teren dacă aceste fenomene au fost provocate de săpături sau lucrări edilitare de orice fel, de exploatări miniere sau petroliere, la suprafață sau în profunzime;
 • de tasarea terenului de fundație la anexele ce nu folosesc în mod direct scopul locativ al locuinței (garaje, magazii, depozite, etc.);
 • nu se încheie o poliță de asigurare PAD pentru clădirile expertizate și încadrate în clasa I de risc seismic.

Apartamente de vanzare 2 camere-asigurarea facultativa

Dacă vrei să-ți protejezi locuința pentru riscuri suplimentare în afara de cutremur, alunecări de teren și inundații, poți încheia o asigurare facultativă a locuinței.

Poate fi încheiată de proprietar sau de chiriaș. Protejează casa dar și bunurile din ea. Sunt acoperite evenimente neprevăzute: inundații, incendii, cutremure, furtună, grindină, vandalism, furt, scurtcircuit, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor, distrugeri provocate de animale.

Asigurarea facultativă acoperă valoarea pagubelor în limite stabilite prin condițiile contractuale. Pentru a încheia o asigurare facultativa de locuință este necesar să deții și asigurarea obligatorie PAD.

Dacă produci pagube unui terț, societatea de asigurări plătește în locul tău în baza asigurării de răspundere civilă inclusă în asigurarea facultativă.

Pachetele de asigurări sunt flexibile iar prețul lor este competitiv. Pe lângă locuință poți să incluzi și alte bunuri care depășesc suma de 1000 de euro .

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Oferte case sau apartamente noi

Oferte case Tânăr sau bătrân, vrei un cămin confortabil și funcțional(oferte case).Să fie o casă sau un apartament? Alegerea nu este ușoară pentru că fiecare

AZUR IMOB este o companie ce oferă servicii de consultanță și de obținere oferte personalizate în vederea achiziției de apartamente noi de la mai mulți dezvoltatori imobiliari.

Newsletter

Înscrie-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți din domeniul imobiliar.
Copyright © 2023 AzurImob, All rights reserved. Powered by Evoro.
0
  0
  Comanda ta
  Your cart is emptyReturn to Shop