Vanzari apartamente-Noua Casa/Credit ipotecar

Vanzari apartamente – Noua Casa

Alege vanzari apartamente – programul “Noua Casa” sau Credit Ipotecar!

Dacă te-ai hotărât să-ți cumperi o casă, Ministerul Finanțelor te susține și băncile te finanțează.

O persoană fizică care se înscrie în programul “Noua Casa” trebuie să depună o declarație din care să reiasă că nu deține în proprietate exclusivă sau împreuna cu soția nici o locuință sau cel mult o locuință mai mică de 50 mp care nu a fost dobândită prin programul “Prima Casa”.

Imobilele finanțate sunt cele noi, destinate achiziționării, inclusiv cele construite prin ANL, cu o vechime de cel mult 5 ani, cele consolidate destinate achiziționării.

Sunt finanțate și alte categorii de locuințe, recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi cu documente de recepție consolidare/reducerea riscului seismic, cu mai mult de 5 ani înainte de solicitarea creditului garantat, toate intabulate în cartea funciară.

Perioada de creditare

Perioada de creditare este de minimum 3 ani și maximum 30 ani.

Avansul este de 5% sau de 15% in funcție de valoarea imobilului.

Avansul acoperă diferența dintre prețul de achiziție (rezultat din antecontractul de vanzare-cumparare) și finanțarea garantată de bancă.

Finanțările în cadrul programului “Noua Casa” se acordă în lei. Sunt destinate achiziției unei singure locuințe și nu pot avea o valoare mai mare de 66.500 de euro pentru locuințe cu preț maxim de 70.000 de euro, cu avans de 5% și o dobândă de 2%(marja băncii) + IRCC-UL care este variabil.

Poți să obții finanțare de 111.900 euro pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro cu un avans de 15% din partea beneficiarului (avans egal cu cel de la creditul ipotecar standard).

Cei care cumpără o locuință peste prețul maxim, trebuie să achite diferența din venituri proprii.

Gradul de îndatorare pentru rata plătită este de maximum 25% din veniturile familiei. Se acceptă o gamă largă de venituri: salarii, pensii, chirii, venituri din activități independente, etc.

Deși ai un avans mic de 5 % pana la 66.500 de euro, dobânda este variabila și poți aștepta 3 – 4 luni acordarea creditului.

Condiții de acordare

Trebuie să semnezi o promisiune de vanzare – cumparare cu achitarea avansului de 5 % către vânzător și poți pierde avansul complet sau în proporție de 50%(dacă faci o înțelegere reciproc avantajoasă).

Ești obligat să realizezi la bancă un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egală cu trei rate de dobândă (banii se recuperează după ce rambursezi tot creditul).

Nu poți vinde sau închiria imobilul mai devreme de 5 ani fără acordul Ministerului Finanțelor.

Există și un comision anual de garantare către FNGCIMM.

Alte costuri: Prima de asigurare a imobilului, taxele notariale la achizitia locuintei.

Nu poți face sediul unei firme publice în imobilul achiziționat fără acordul Ministerului Finanțelor.

Creditele “Noua Casa” sunt excluse din legea dării în plată care presupune stingerea datoriei debitorului dacă acesta predă băncii locuința cu ipotecă.

Accesul la finanțare la o bancă este mai ușor dacă banca preia informații privind veniturile persoanei fizice cu acordul aplicantului. Informațiile sunt protejate și se asigură secretul profesional.

Atunci ai nevoie de o documentație simplificată.

Băncile pot avea reguli proprii și iți pot aproba sau refuza creditul dorit.

Pentru facilitarea creditării, este bine să ai pregătite toate actele: o solicitare de garantare, de emitere a promisiunii unilaterale de creditare, documentul de identitate al beneficiarului sau al soțului/soției, declarație  pe propria răspundere, antecontractul de vânzare – cumpărare, extras de Carte Funciară privind locuința, certificat de eficiență energetică.

Pentru a cere un credit sau pentru a afla suma pe care o poți primi completezi (la bancă) un formular și vei fi sunat în intervalul ales de tine.

Vanzari apartamente-credit ipotecar

Creditul ipotecar este mai ieftin decât creditul Noua Casa 2023

Dobânda poate fi fixă, mixtă sau variabilă.

Suma creditului nu este limitată.

Acordarea creditului se face repede în câteva săptămâni.

Nu ești obligat să semnezi o promisiune de vânzare- garantare.

Nu ești obligat să constitui depozit colateral.

Poți vinde, închiria oricând.

Poți face sediul unei firme în imobilul achiziționat.

Poți refinanța oricând.

Poți apela la darea în plată pentru creditul ipotecar.

Înainte de a accesa un credit bancar este bine să ai în vedere următoarele aspecte: comisioanele ce trebuie achitate la încheierea contractului de credit, valoarea ratei lunare, perioada de rambursare a creditului și tipul dobânzii.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Oferte case sau apartamente noi

Oferte case Tânăr sau bătrân, vrei un cămin confortabil și funcțional(oferte case).Să fie o casă sau un apartament? Alegerea nu este ușoară pentru că fiecare

AZUR IMOB este o companie ce oferă servicii de consultanță și de obținere oferte personalizate în vederea achiziției de apartamente noi de la mai mulți dezvoltatori imobiliari.

Newsletter

Înscrie-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți din domeniul imobiliar.
Copyright © 2023 AzurImob, All rights reserved. Powered by Evoro.
0
    0
    Comanda ta
    Your cart is emptyReturn to Shop