Apartamente de vanzare 2 camere – suprafața

Dacă intenționezi să cumperi un imobil nou trebuie să fii atent câți metri pătrați sunt folosiți pentru locuire. De asemenea este bine să știi care este diferența dintre suprafața construită și suprafața utilă la achiziția apartamente de vanzare 2 camere, 3 camere, penthouse, etc.

 

Suprafața construită

Prețul unei locuințe se stabilește mai ales în funcție de suprafața construită. Suprafața construită este dată de totalitatea suprafețelor, balcoanelor sau teraselor, pereților interior, cota parte din spațiul comun:

 • casa liftului;
 • spălătoriile;
 • uscătoriile;
 • anexele;

Analiza bancară pentru credite imobiliare se face însă raportat la suprafața utilă.

Stabilirea impozitului anual se calculează pentru apartamente în funcție de suprafața construită. Pentru casele individuale și pentru construcțiile comerciale impozitul anual se calculează în funcție de suprafața construită desfășurată a acestora conform datelor din planul cadastral. Pentru construcțiile comerciale se aplică și alți coeficienți de calcul pentru impozit conform legii.

Calcularea impozitului se face conform Codului Fiscal și în conformitate cu normele metodologice de aplicare a Legii 227/215 actualizate. Acestea  stabilesc  indicatorii pentru calcularea impozitului în funcție de indicatorii urbanistici sau rurali, de calitatea materialelor și de facilitate: alimentare cu apă, gaz, canalizare, încălzire centralizată ,etc.

Suprafața utilă

Suprafața utilă este diferența dintre suprafața construită desfășurată și cea ocupată de pereți, de stâlpii de susținere și de alte componente din structura. Practic, este suma suprafețelor din:

 • camera de zi;
 • dormitoare;
 • bai;
 • debara;
 • hol;

Diferența dintre suprafața utilă și cea construită  este aproximativ 15-20%.

In actul de proprietate trebuie să apară distinct  aceste două suprafețe ca să se înțeleagă corect care este valoarea reala a metrului pătrat.

Valoarea metrului pătrat trebuie stabilită și în funcție de cum  va evolua zona respectivă, pe lângă calitatea materialelor, facilitățile existente ale zonei.

In cazul în care te-ai hotărât să achiziționezi un apartament nou, ne poți contacta pentru a alege din lista oferte apartamente de vanzare 2 camere, 3 camere, etc.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Oferte case sau apartamente noi

Oferte case Tânăr sau bătrân, vrei un cămin confortabil și funcțional(oferte case).Să fie o casă sau un apartament? Alegerea nu este ușoară pentru că fiecare

AZUR IMOB este o companie ce oferă servicii de consultanță și de obținere oferte personalizate în vederea achiziției de apartamente noi de la mai mulți dezvoltatori imobiliari.

Newsletter

Înscrie-te la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți din domeniul imobiliar.
Copyright © 2023 AzurImob, All rights reserved. Powered by Evoro.
0
  0
  Comanda ta
  Your cart is emptyReturn to Shop